Meer samenwerken in de regio!

Toen ik in 1999 klaar was met mijn studie leek het er even op dat ik naar het Westen moest verhuizen. Er was nauwelijks werk te vinden in het Noorden. Maar ik ben Groninger. Noorderling. En gelukkig vond ik een baan en kon ik hier blijven. Bijdragen aan de economie in het Noorden vind ik sindsdien vanzelfsprekend. Om het hier nóg mooier te maken!

Hoe betrokken ben jij bij je eigen regio?

Wie zaken doet in zijn eigen regio stimuleert de gemeenschap. Want als je iets koopt ‘in de buurt’ dan blijft dat geld meestal ook in de buurt. Zo kun je zelf bijdragen aan je leefomgeving. Als het gaat om consumentenbestedingen snappen we dat wel. Als je bij het lokale restaurant eet, zie je op de menukaart dat het vlees van een lokale boer komt. Maar we zijn daar als we zelf boodschappen doen vaak veel minder mee bezig. De supermarkt is immers gemakkelijk. En dichtbij.

Vlag Groningen

Business to Business

Er gaat niets boven Groningen, Samenwerken in de regio maakt het nog beter!
Er gaat niets boven Groningen… Top Dutch… Hoe dan ook, ons gewest ligt bovenaan!

In het Noorden wonen minder mensen. Als je hier een bedrijf hebt dan weet je dat we als Noorderlingen wat harder moeten werken dan in de Randstad. Dat is niet erg want daar zijn Noorderlingen op gebouwd.

De beste manier om onze economie in de benen te houden is er voor zorgen dat we zo veel mogelijk besteden bij bedrijven van Noorderlingen. Want met dat geld zorgen we voor groei van werkgelegenheid, vergroten we de welvaart en behouden we de voorzieningen waarmee we het hier leefbaar houden. En zo versterken we elkaar.

Geen woorden maar daden

Wil jij meer voor het Noorden betekenen en zoek je naar manieren om zelf actie te ondernemen? Je kunt vandaag nog beginnen en een verschil maken. Denk aan de volgende vier stappen:

 • 1. Kijk eens naar je leveranciers met als doel om zoveel mogelijk uit het Noorden te halen. Als je denkt dat het ‘hier’ niet te krijgen is, bel mij dan en ik zoek met je mee. Te vaak heb ik gezien dat we vrachtwagens over de A28 en A7 jagen in de overtuiging dat ‘dat hier niet kan’… terwijl de ondernemer er later achter kwam dat een beter product, een betere service en een betere prijs vlakbij waren…
 • 2. Maak “Het Noorden op Eén” onderdeel van je bedrijfsfilosofie. Benoem het als uitgangspunt. Heb het erover en handel er naar.
 • 3. De beste prijs is niet altijd de beste keuze voor je bedrijf. De werknemers en eigenaren van dat goedkope bedrijf in de randstad besteden hun euro’s meestal niet waar jij woont.
 • 4. Zoek aansluiting bij een organisatie die zich inzet voor het leggen van verbindingen en het stimuleren van samenwerkingen in het Noorden. Denk aan Samenwerking Noord, SNN en Groningen Connect.

Koopt elders niet wat het Noorden u biedt

Helemaal nu veel bedrijven het zwaar hebben als gevolg van de coronacrisis is dit belangrijk. Maar ook daarna. Waarom?

 • 1. Je reduceert transport en daarmee CO2 uitstoot.
 • 2. Lokale bedrijven houden het Noorden uniek en zorgen voor een divers aanbod.
 • 3. Lokale bedrijven ondersteunen de lokale sport, cultuur en evenementen eerder dan landelijke spelers.
 • 4. Het MKB zorgt voor banen. Banen zorgen voor geld wat weer besteed kan worden. Inderdaad… in het Noorden.
 • 5. Een gezond MKB klimaat groeit en stimuleert aanwas in de vorm van startups.
 • 6. Mensen die in deze omgeving wonen willen niet weg maar willen investeren in de omgeving en in de mensen. Net als jij. Stimuleer elkaar!
 • 7. Als we meer zaken met elkaar doen leren we elkaar nog beter kennen. Zo kunnen we elkaar nóg beter helpen.

Hou het hier

Kan dit altijd? Nee. En ik vind ook niet dat je goede relaties met leveranciers elders in het land of in Europa zo maar overboord moet gooien. Zorgvuldigheid voorop.
Samen maken we van ons Noorden een land van mogelijkheden voor zoveel mogelijk mensen! Doe je mee?

En nogmaals… mis je aansluiting met Noordelijke bedrijven, bel direct 050-2301429 en ik breng je in contact!

Moi!

Date Hoiting